2 Ekim 2013 Çarşamba

Nedir Bu İngiltere Merakım?

Valla bende bilmiyorum nereden geliyor bu İngiltere merakım. Yaklaşık 1-2 senedir nerede İngiltere ile ilgili bir şeyler görsem takılıp kalıyorum, hayranlıkla bakıyorum. Öyle ki; hedeflerimi bile İngiltere'ye göre ayarlamaya başladım. En büyük hayalim de İngiltere'de yaşamak mesela. Aslında İngiltere'de yaşamak istememin nedenleri arasında oranın hava durumu da çok büyük bir etken. Güneşli havalardan nefret eden birisi olarak İngiltere benim için çok ideal bir ülke olur gibime geliyor. Ama bu güneşi görünce rahatsız olmak bi' hastalıkmış sanırım, göz bebekleri fazla mı küçülüyormuş neymiş. Neyse konudan fazla saptım sanırım :D 

Zamanla İngiltere ile ilgili şeyler almaya başladım. Bu postumda da onları paylaşmak istedim aslında. Benim değerlilerim onlar :)

Bu anahtarlığı internette çok beğenmiştim. Bi' tanıdığımız yurt dışına çıkacaktım, bende çıkmadan önce resmini göstermiştim, sağolsun havaalanında bulmuş almış benim için. Ama nedense anahtarlık olarak kullanmaya kıyamıyorum, odamda asılı duruyor öyle :)

Küçük su torbam, yerim. Canım ablam doğum günü hediyelerimin arasına bunu koymuş, iyiki de koymuş. Malum havalar yavaştan bozuyor, ders çalışırken vs. kucağımakoyuyorum, benden rahatı olmuyor. Kipa'da satılıyordu sanırım.

Doğum günü hediyelerimden biri daha, İngiltere düşkünlüğümü bilen 2 arkadaşımın hediyesiydi bu telefon kabı :) Zaten uzun zamandır kap almayı planlıyordum, renkleri de hoşuma gittiği için seve seve kullanıyorum :)



Odamda asılı duran 'London' tablom... Her sabah kalktığımda bu tabloyu görmek hayallerime 1 adım daha yaklaştığımı hissettiriyor bana :)



Ablam oriflame sattığı için bu tip şeyleri takip etmek çok da zor olmuyor. Uzun zamandır katologda duran bir üründü ve bende sadece Londra ile ilgili olduğu için kokusunu bilmeden almak istememiştim ama ablam sağolsun indirime girdiğini görünce almış benim için :) İyi ki de almış, kokusun için çok güzel demiyorum;  çiçeksi ama ağır da olmayan bir kokusu var, en azından buram buram şeker kokan parfümlere benzemiyor.


Ve postumu geçen gün yapmış olduğum nail art resmiyle sonlandırmak istiyorum. Açıkçası çok üşendiğim için bütün tırnaklarıma uygulamadım ingiltere bayrağını, tek tırnağıma uyguladım; sade ve şık duruyor bence böyle :)

Peki sizinde var mı böyle takıntılı olduğunuz ya da koleksiyonunu yaptığınız bi'şeyler?

12 yorum:

  1. Ben de seninle aynı durumdayım. Ne var ki Londra'da yaşamak istemem, çünkü aşırı pahalı. Londra'ya çok yakın mesafede, çok şeker banliyöler var. Benim aşkım Southampton.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pahalılık konusunda haklısınız aslında, oradakilere üzülmüyor değilim. Bi' şişe su bile dünya kadar paraymış sanırım :/ Evet Southampton da görsel olarak çok güzel bir yer. Umarım bi' gün gidebilirim, gidebilirsiniz :)

      Sil
  2. Kitap ayraçlarına dayanamam ben:) Her ülkeden aldığım kitap ayraçlarım var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel yaa, ben buralarda hiç güzel kitap ayracı bulamıyorum, güzeli bıraktım ilginç bişeyler istiyorum aslında. Kitap okumayı seven biri olarak kitap ayraçlarının da önemli bi' yeri var bende :)

      Sil
  3. Bende de İngiliz Kültür Derneğinin İstanbul'daki dil okuluna gidince bir İngiliz merakı uyanmıştı:) Severim kendilerini kibarlar vesselam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'a yolum düştüğü zaman bende gitmek isterim oraya. Kibar ve soğukkanlı olmaları çok hoşuma gidiyor benimde :)

      Sil
  4. canım merhaba:) sana birşey duyurmaya geldim, bi baktım bu isteye üye ol yazıyo ama ben zaten takipçinim:S yazılarında sayfamda çıkıo:S anlamadım:S
    Gözünden kaçmasın farklı bir çekiliş yapıyorum bi bak istersen, yani hoşuna gider diye düşünüyorum, seviniirm uğrarsan çok öptüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah Allah, tuhaf *.* oluyor arada öyle karışıklıklar önemli değil :)
      Blogunuzu bulamadım da, blog linkinizi yazarsanız hemen katılırım çekilişe :)

      Sil
  5. Aslında önceden pek meraklı değildim İngiltere'ye ama bir bloggerın Londra'da yaşadığı zamanki postları sayesinde baya bir ilgimi çekmişti. Ama hala gitmek istediğim yerler arasında ilk ona girmez sanırım :p
    Hepsi çok güzellermiş ama oje favorim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o bloggerı bende takip ediyorum ismini şuan hatırlayamadım ama, gerçekten çok şanslı biri ya, orada yaşamak için neler yapardım... Benimde ilk 3'te yer alıyor kesinlikle heheh :D
      Teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Bende de aşırı bi İngiltere merakı var o kadar fazla ki yani nasıl desem ben İngiliz olucam diyorum herkese pek hoş karşılamıyolar tabi ama ben gurur duyuyorum telefonum odam kitaplarım doğum günü pastam bile İngiltere bayraklı en büyük hayalim İngiltere vatandaşı olup orda yaşamak inş hayalim gerçek olur :)

    YanıtlaSil
  7. Bende de aşırı bi İngiltere merakı var o kadar fazla ki yani nasıl desem ben İngiliz olucam diyorum herkese pek hoş karşılamıyolar tabi ama ben gurur duyuyorum telefonum odam kitaplarım doğum günü pastam bile İngiltere bayraklı en büyük hayalim İngiltere vatandaşı olup orda yaşamak inş hayalim gerçek olur :)

    YanıtlaSil