26 Ekim 2013 Cumartesi

Tonari no Kaibutsu-Kun

Merhabalaar,
Geçen mimde animelerden bahsedince acayip şekilde anime izleyesim geldi, bunun üzerine başladım kendim için güzel bi' anime aramaya. Tür olarak vurdulu kırdılı animelerden pek haz etmiyorum (bu nasıl bi' tanım oldu onu da çözemedim ama...) o yüzden liseli, komik bi' şeyler aradım. En sonunda bi' arkadaşım Tonari No Kaibutsu-Kun'u önerdi.

anime
Konusu
Shizuku Mizutani derslerini fazlasıyla önemseyen, asosyal ve duygusuz bir liseli kızdır. Öğretmeni devamsızlık yapan arkadaşı Haru'ya götürmesi için ders notlarını verir ve Shizuku istemeyerek de olsa ders notlarını Haru'ya götürür.
Haru ise herkese göre kavgacı, sinirli, korkunç biridir. Shizuku'nun kendisi için ders notlarını getirdiğini görünce çok etilenir ve neredeyse hiç arkadaşı olmadığı için Shizuku'nun peşinden ayrılmaz. Shizuku da Haru'yu tanıyınca diğerlerinin ne kadar yanlış düşündüğünü, aslında Haru'nun çok zeki, cana yakın, komik bir kişiliği olduğunu anlar. Bundan sonra ikilinin arkadaşlıkları gelişir.

Ben çoğu animede çok sıkılırım ama bu animeyi 3 günde bitirdim. (zaten 13 bölümdü heheh) Komik olması da beğenmemin etkenlerinden biri aslında, çoğu şeye kolay kolay gülmeyen ben bu animede istemsizce güldüm. Karakterler de çok iyi ayarlanmıştı, azıcık da onlara değineyim:

anime tonari no kaibutsu-kun

Yoshida Haru : Önceden yaşadığı olaylar yüzünden okulda 'suçlu' sıfatını yemiş ve herkes tarafından kavgacı bir baş belası olarak anılmıştır. Dışarıdan böyle görünmesinin en büyük nedeni ise arkadaşı olmadığı için insanlara nasıl tepki vereceğini bilmemesidir. Aslında çok cana yakın, eğlenceli, saf ve zeki bir kişiliği vardır. Hareketleri ise 5 yaşındaki çocukların yapacağı türden.(bu halleri harikaydı evet :D) ''Arkadaş'' denilince akan sular durur onun için.


tonari no kaibutsu-kun izle
  
Mizutani Shizuku: Haru ne kadar eğlenceli cana yakınsa Shizuku'da bir o kadar soğuk ve duygusuzdur. Ayrıca ders çalışmayı bu kadar seven başka bir anime karakteri görmemiştim, ne güzel bi'şey ya *.* Küçük yaşından beri ders çalıştığı için etrafıyla ilgisini kesmiştir ve bu yüzdende Haru gibi onun da çok fazla arkadaşı yoktur.





natsume gif

Natsume Asako : Shizuku ve Haru'yla aynı sınıfta olan, tembel bir kız. Çok güzel olduğu için bütün erkekler tarafından seviliyor bu yüzden kız arkadaşları onu hiç sevmiyor. Arkadaşsız bir karakter daha :) Gerçek hayatta arkadaşları olmasa da internet ortamında bir sürü arkadaşı var, bu yüzden internet bağımlısı gibi bi' şey.(aynı ben :D)





tonari no kaibutsu-kun karakterler

 Yamaguchi Kenji: Yani bizim Yamaken :) En başlarda çıkar için olsa da Haru'nun arkadaşlarından biri. Ağır başlı birisi ve kimseden yardım istemeyi sevmiyor, bu yüzden okulda olsun, kütüphanede olsun, başka bir yerde olsun sürekli kayboluyor. Bir nevi gururlu bir karakter. İlerleyen bölümlerde Haru'ya yaptığı gıcıklıklara bayılmıştım doğrusu :)


tonari no kaibutsu-kun konusu

Sasahara Souhei: Sasayan-kun! Kendisi çok sevdiğim bi' karakterdi. Güler yüzlü, her daim neşeli ve sosyal birisi. Bu hallerine rağmen duygularını içinde tutmaya çalışan biri. Haru ile küçükken aynı okulda oldukları için Haru'yu tanıyor. (her ne kadar Haru onu tanımasa da) Okul takımında beyzbol oynuyor.



 




Benim için bu animenin tek olumsuz yanı sonunun çok çok açık bırakılması. Bence bu bi' son değil, sezon finaliydi ama 2. sezon hâlâ ortalıkta yok. Eğer bu şekilde bırakırlarsa yazık olur animeye. Eğer vakit geçirmek için eğlenceli bir anime arıyorsanız izleyin derim ama sonundan çokta bişey beklemeyin :) Shoujo sevenler bu animeyi de sevecektir diye düşünüyorum. Yazımın bundan sonrasında animeden beğendiğim sahneleri paylaşacağım,
 spoiler içerebiliir :)
.
.
.
.
 
tonari no kaibutsu-kun türkçe
Daha ilk bölümden beni güldüren sahne


tonari no kaibutsu-kun baklava
Burada da Baklavayı övüyordu Haru'nun abisi, çıtır çıtıır, şerbetlerle süslenmiş falan.
Tatlılarımızın namı taaa Japonyalara kadar gitmiş demek :)

 
Üstünü değiş dedilerde burada değil Haru ahahah


32 Aldığında sevinen Natsume... Adeta bir ben :)


Bu animeyi izleyen var mı peki? Ya da bu tarzda önerebileceğiniz bir anime? Yorumlarınızı bekliyorum :)

7 yorum:

  1. Bu animeyi severim ve bu animenin ovası çıktı izlemeni öneririm.
    Öneri olarak.
    Kimi Ni Todoke
    Tamayura: Hitotose (babasından kalan fotoğraf makinesiyle fotoğraf çeken bir kız)
    Hayao miyazakinin serileri
    Say"I love you" anime - mangasını tavsiye etmem
    Hotarubi no Mori e bu anime çok çok güzel şiddetle tavsiye ederim
    usagi drop (30 yaşındaki bir adamın 6 yaşındaki teyzesine bakması anlatılıyor.)
    Haruhi suzumiya - güzel bir animedir.
    Angel beats (azıcık gülmek istiyorum ve romantik olsun dersen)

    aklıma bunlar geldi. izleyince pişman olmayacağın ve iyi ki izlemişim diyeceğin animeler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ovasını izlememişim hemen izlemem lazım, çok teşekkür ederim :)
      Anime önerileriniz de harika sanırım Haruhi suzumiya ile başlayıp daha sonra Angel Beats ve Hotarubi no Mori e'yi izleyeceğim, yeniden teşekkürler :)

      Sil
  2. Ben de iki hafta önce izledim bu animeyi ve tam anlamıyla bayıldım :)
    Anime yarım kaldı, sonu tatmin etmedi diye mangasına başladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mangası güzelsa mangasına da başlayayım, böyle çok içime oturdu :)

      Sil
    2. Bu animenin mangasını tavsiye ederim. Anime kadar mangası da güzel :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. en kısa zamanda yapacağım, teşekkürler :)

      Sil