16 Ağustos 2013 Cuma

Neler okuyorum?

Merhabalaar,

Bu aralar sıkıntıdan ne yapacağımı bilemediğimden dolayı kendimi kitapların ve müziklerin içinde buldum :) Boş boş oturmaktansa kitap okumak her zaman daha mantıklı gelmiştir bana. Neler okuduğuma gelecek olursak;

Canan Tan-Piraye
Canan Tan'ın okuduğum ilk kitabıydı. Daha önce Canan Tan'ın kitaplarını okumamamın nedeni çevreden duyduğum ''hep aynı tarzda yazıyor'' yodumlarıydı. Ama duyduklarımı bir kenara bırakıp başladım Piraye'ye.Daha 2 gün önce bitirdim kitabı ve ''neden daha önce okumamışım ki?'' dedim. Aslında o kadar mükemmel bir kitap değil, saçma bulduğum bazı noktalar var tabii ama konusuyla ve sıkmayan anlatımıyla kendine bağlayan bir kitap olmuş. Okumadıysanız okumanızı öneririm :) 

Cassandra Clare-Kemikler Şehri

Daha yeni okumaya başladığım bir kitap, o yüzden fazla yorum yapamayacağım ama şuan geldiğim yere kadar gayet güzel ilerliyor kitap. Konusu da şöyle;
On beş yaşındaki Clary Fray, New York’ta Pandemonium Kulüp’e doğru yola çıktığında bir cinayete tanıklık edeceği hiç aklına gelmezdi. Hele ki, bu cinayetin daha önce hiç görmediği acayip silahlara sahip tuhaf dövmeli üç genç tarafından işleneceğini hayatta düşünemezdi! Clary, polisi arayabileceğini biliyordu fakat ceset bir anda ortadan yok olunca ve canileri Clary’den başka kimse göremediği için durumu açıklamak pek kolay olmayacaktı! Clary’nin onları görebilmesine çok şaşıran katiller kendilerini Gölgeavcıları olarak tanıtacaktı. Yani, dünyayı şeytanlardan arındırmaya ant içmiş gizli bir kabile!
Kitapla ilgili genel görüşlerimi ve yorumlarımı başka bir postumda belirteceğim, filmi ise 30 Ağustos'da çıkacak. 

John Green-Aynı Yıldızın Altında

Belki çoğu kişi duymuş/görmüştür bu kitabı. Her okuyan beğendiğini ve sonunda hönküre hönküre ağladığını söylüyor. Okuyaların kitabı çok beğenmesi bir yana, bir çok başarı elde etmiş kitap;
TIME dergisi, 2012nin En İyi Romanı
Goodreads, 2012nin En İyi Genç Yetişkin Kitap Ödülü
New York Timesın En Çok Satanlar Listesinde #1
Wall Street Journalın En Çok Satanlar Listesinde #1
Amazonun En Çok Satanlar Listesinde #1
Indieboundun En Çok Satanlar Listesinde #1
-
Yorumları ve elde ettiği başarıyı görünce ben de alıp okumaya başladım kitabı. Daha yarısında olmama rağmen gerçekten çok beğendiğimi söyleyebilirim.
Konusu da şöyle;

On altı yaşındaki kanser hastası Hazel Gracein birkaç yıl daha yaşamasını garanti eden tıp mucizesine rağmen hastalığı ölümcüldür ve konulan teşhisle birlikte yıldızlar, öyküsünün son bölümünü çoktan kaleme almıştır.
Fakat Augustus Waters isimli yakışıklı bir sürpriz karakter, Kanserli Çocuklar İçin Destek Grubunda boy gösterince Hazelın hayatı bambaşka bir yöne sapar ve bu zeki çocuğun çekimine karşı koyamayan kızın öyküsü yeniden yazılır...

 Konuyu göz önünde bulundurursak kitap mutlu sonla bitmeyecek gibi gözüküyor. O yüzden kitabın sonlarına doğru yanımıza bir kutu mendil almakta fayda var...

Eveet, bu hafta başladığım kitaplar bunlardı işte. Okuyacak kitap arıyorsanız yukarıdaki yazdığım kitaplardan birine başlayın derim :)


Mesela ben şuan okuyacak kitap arıyorum, sizin çok severek okuduğunuz bir kitap varsa yorum bırakın lütfen :)

10 yorum:

  1. Kitapların birini aldım listeme :) Sonuncuyu da alacaktım ama şu günlerde ağlamasam iyi olacak sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuncuyu da almanı öneririm, yazar alıştıra alıştıra üzüyor :) Ama tabii ki ruh halin iyiyken okuman daha iyi olur :)

      Sil
  2. Canan Tan'ın o kitabı Çinceye bile çevrildi, ilk kitabı o.
    Ben bütün kitaplarını okudum, bak şöyle hissettiriyor "hep aynı yazıyor puuuoof!11!" ama insan "ne yazmış ya" diye merak edip alıyor. Piraye'yi, Hasret'i ve Eroinle Dansı herkese öneriyorum. Kalanlar benzeşiyor da azıcık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet duymuştum öyle olduğunu.
      Yüreğim Seni Çok Sevdi'yle çok benzetmişler bunu o yüzden onu okumak yerine En son yürekler ölür'e bakacağım sanırım. Eroinle Dans'ı da çok merak etmiştim, en iyisi ilk onu okuyayım:)

      Sil
  3. piraye yi okumuştum güzel bir kitap. John Green in kitabını merak ettim okuyacağım kitaplar arasında.

    YanıtlaSil
  4. Piraye muhteşemdi kesinlikle.Eroinle Dans,Yüreğim Seni Çok Sevdi'de bir Piraye olmasa da güzeldi.Okunulası.

    John Green'in kitabını merak ettim bende. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet özellikle sonu çok iyiydi Piraye'nin...
      Merak ettiysen en kısa zamanda oku derim :)

      Sil
  5. Kemikler sehrini bende okumak ıstıyorum en yakın zamanda.İyi okumalar sana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 kitaptan oluşuyomuş kemikler şehrinin serisi, hâlâ da devam ediyor, teşekkür ederim :)

      Sil