23 Eylül 2013 Pazartesi

Kanal D'nin yeni dizisi; Çalıkuşu

Merhabalar; 

Bu aralar herkesin ağzında bir Çalıkuşu'dur gidiyor. Kanal D'yi izliyorsanız elbette görmüşsünüzdür fragmanlarını. Daha önce Çalıkuşu romanını çok fazla duymuştum, öğretmenlerim de çok fazla önermişti ama inadımdan hiç okumaya tenezzül etmemiştim. Fragmanların da etkisiyle inadımı bir kenara bırakıp başladım okumaya. Öncelikle söylemek istiyorum ki daha önce okumadığım için pişman oldum. Daha sonuna gelememiş olsamda çok hoşuma giden bir kitap oldu Çalıkuşu. 

Buyrun fragmanı izleyin öyle devam edeyim :) 

Aslında kitap uyarlamalarını görünce biraz korkuyorum, her seferinde ''umarım kitaba sadık kalınarak çekiliyordur.'' demeden edemiyorum. Fragmana göre konuşacak olursam oyuncu seçimleri güzel olmuş. 
Bildiğiniz gibi Kâmran rolünü Burak Özçivit oynayacak, Burak Özçivit'in oyunculuğunu ve kendisini gerçekten çok seviyorum ama o kitaptaki kibar, hassas Kâmran için biraz kaba gibi geliyor bana hem Kâmran'ın sarışın, yeşil gözlü biri olması gerekiyordu, neyse bunu göz ardı etmeye çalışacağım diziyi izlerken.
 

Feride'ye gelecek olursak Fahriye Evcen role yakışmış ama Feride'nin o canlılığını, pozitif enerjisini iyi yansıtabilir mi pek emin değilim. Çalıkuşu'nun İstanbul'daki ilk zamanları için oyunculuğu gayet yeterli olacaktır diye düşünüyorum ama daha sonrası için ne olur bilemem (kitabı okumak isteyen olursa diye spoi yapmak istemiyorum :) ) Yukarıdaki fragmanda takıldığım bi' nokta var yalnız. Okuyanlar bilir, Feride ne zaman Kâmran'a o kadar cilve yapmış? O sahneyi görünce kafayı yemedim değil tabii ama bunu da geçiyorum... Bu arada söylemeden edemeyeceğim Feridenin küçüklüğünü oynayan kız, ben seni yerim.

Ayrıca duyduğuma göre Tims Prodüksiyon bayağı parayı bastırmış bu dizi için,  ne diyeyim umarım güzel bi' şekilde uyarlayabilirler de yazık olmaz. Tek temennim Yaprak Dökümü'nde uğradığım hayal kırıklığına uğramamak. Umarım 4-5-6 sezon gibi uzatıp saçmalamazlar.
 
Çalıkuşu her hafta Salı günü saat 20.00'da Kanal D'de oynayacak, izleyecek olanlara iyi seyirler :)

Çalıkuşu'nu okuyan takipçilerim varsa hem roman hem de dizi için yorumlarınızı bekliyorum :)

6 yorum:

  1. bak şimcik beni de heveslendirdin Çalıkuşunu okuyasım geldi zaten merak ediyordum iyice şeyettin :D

    YanıtlaSil
  2. Çalıkuşu romanı muhteşem bir roman. TRT de yıllar önce Aydan Şener'in başrolüile çekilmiş olan dizisi de çok güzeldi. Kitabı ile aynıydı. Ama Fahriye ve Burak'ın oynayacağı bu dizi bence kitapla ben alakalı olmayacak. izlenir mi evet izlenir. Ama kitabından farklı yazacaklar diye düşünüyorum. Fahriye'den Feride, Burak'tan Kamran olmaz. Ama iki oyuncunun kimyası uyduğu için tutacak dizi olarak görüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet fragmandan anlaşıldığı gibi birebir olmayacak sanırım. Bence de Burak ve Fahriye gerçekten iyi bir ikili olmuş dizi için, umarım rollerinin hakkını verirler :)

      Sil
  3. Çok seviyorum bu romanı ama filmide romandaki dönemi çok iyi yansıtıyor bu söylemek isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum, o yönden çok iyi :)

      Sil